Dersim’de Nisan ayında kaybolan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisinin cesedi Akpazar`da Baraj gölünde bulundu.
Dersim’in Mazgirt İlçesi’ne bağlı Akpazar Beldesi’nde bulunan Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 7. sınıf öğrencisi Resul Yıldız’dan 3 aydır haber alınamıyordu. 15 yaşındaki öğrencinin cesedi dün Akpazar’da baraj gölünde bulundu.
Tanınmayacak halde olan öğrencinin cesedi, üzerindeki okul giysilerinden teşhis edilebildi. Mazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlatırken öğrencinin intihar mı ettiği yoksa çaya mı düştüğü konusundaki araştırmalar da devam ediyor.
Dersim’in Mazgirt İlçesi’ne bağlı Akpazar Beldesi’nde bulunan Hasan Ali Yücel YİBO 7. sınıf öğrencisi Resul Yıldız, üç ay önce Malatya’da düzenlenen spor müsabakasına katılmak için evde unuttuğu kimliğini almak için okuldan ayrılmış ve o günden sonra da kendisinden haber alınamamıştı.